Szervezetünk saját "tisztító központja"
A PADMA Hepaten azokban az életszakaszokban nyújthat támogatást, amikor a májnak az életmódunkból adódóan többletmunkát kell végeznie:
- Az élelmiszer-összetevők, mint a zsírok, fehérjék, alkohol és koffein metabolizálódnak a normál májműködés során.
- A gyógyszerek metabolizmusa a máj feladata.
- A máj természetes működéséhez hozzátartozik a belső tisztítás, regeneráció és a hormonális egyensúly támogatása is.
A máj feladata
A mai, rohanó élet olyan negatív körülményeket teremt, amelyeket a máj is érzékel: A túl sok cukor, zsír és felesleges adalékanyagok mellett a stressz fokozottan igénybe veszi a májfunkciókat.
A máj – mint az emberi test legnagyobb mirigye- számos központi funkcióval rendelkezik: Folyamatosan működik és a méreganyagok és anyagcsere-termékek kiszűréséért és lebontásáért felelős, ezenkívül fontos szerepet játszik a különböző regenerációs folyamatok működtetésében, valamint a hormonok és létfontosságú anyagok háztartásában.
Naponta körülbelül 2000 liter vér áramlik át és szűrődik benne. A nemkívánatos, vízben oldhatatlan anyagok ezután a máj által termelt epével a bélbe jutnak, és a székletben ürülnek.
Az egészség megtartása érdekében a máj normális működése elengedhetetlen. Ehhez járulhatnak hozzá a gyógynövények és a keserűanyagok. A keserűanyagok elsősorban olyan salátákban találhatók, mint a cikória, az endívia vagy a pitypang, valamint néhány olyan zöldségben is fellelhetők, mint az articsóka.
Ezek sajnos mind olyan szezonálisan is korlátozott táplálékok, amelyeket az emberek általában nem fogyasztanak napi rendszerességgel. Hiányukat valamelyest ellensúlyozni tudják a keserű fűszerek.
Nehézséget okoz az is, hogy manapság a keserűanyagokat igyekeznek minimálisra csökkenteni az élelmiszerekben.
A PADMA Hepatent alkotó 3 gyümölcs hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához. A savanyú, fanyar és keserű gyümölcsök különféle növényi védőanyagokat tartalmaznak és tibeti tanításokban használják őket a kiegyensúlyozott májenergia fenntartására.
-
Mit tartalmaz a Padma Hepaten kapszula?
-
magozott mirobalán gyümölcs (Terminalia chebula), amla gyümölcs (Phyllanthus emblica), bibithaki gyümölcs (Terminalia bellirica), csomósodást gátló anyag
Az hozzávalók gondosan válogatottak, a világ több pontjáról származnak. Az összetevők természetes módon, a legszigorúbb előírások szerint kerülnek feldolgozásra.
Ajánlott adagolás
Felnőtteknek napi 2x2 kapszula bőséges folyadékkal, lehetőleg 1 órával reggeli előtt és vacsora után. A napi adagot egyszerre is lehet alkalmazni.
Többféle gyógynövény-keverék használata esetén érdemes 30 perc eltéréssel bevenni őket a legjobb hatás elérése érdekében.
Hatóanyag tartalom napi adagban (4 kapszula):
mirobalán gyümölcs 800 mg, bibhitaki gyümölcs 400 mg
Cukorbetegek is fogyaszthatják. Tárolás: szobahőmérsékleten, száraz helyen! Gyermekek elől elzárva tartandó! Figyelem: A termék szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot! A javasolt napi adagot ne lépje túl! Gyermekek elől elzárva tartandó! Alkalmazása terhes nők számára nem ajánlott.
A gyógynövény-összetevők a tibeti gyógyítás előírásain alapulnak.
Nyugat-európai gondolkodásunk a gyógynövény- receptek összetevőire gondolva minden egyes növényéhez egy konkrét hatást szeretne rendelni - mint az egyanyagos készítmények esetében: valeriánát az idegekre, a galagonyát a szívre stb.
A tibeti alkotmánytan ezzel szemben más elven alapszik: Bár egyes növényekhez tágabb alkalmazási területeket is rendel, tanítása alapján a gyógynövényeket legalább három komponens kombinációjaként használja fel. A hagyományos recepteket több anyagú keverékekként tartják számon.
A különböző összetevők kiegészítik vagy erősítik egymást a szinergizmus értelmében, ami azt jelenti, hogy a teljes keverék hatása meghaladja az egyes összetevők külön történő felhasználásának hatását. Egyes komponensek emellett csökkentik vagy kiküszöbölik más összetevők lehetséges mellékhatásait: Ily módon a több összetevőt tartalmazó keverékek a test hálózatának nagyobb területeit érintik, aminek köszönhetően nemcsak külön struktúrák, de teljes funkcionális csoportok erősíthetők.
A tibeti receptúrák különböző szinteken, egyszerre hatnak a különféle anyagcsere folyamatokra. Mivel az egyes komponensek alacsony dózisban kerülnek a szervezetbe, létre tud jönni egy harmonizáció: a hálózat visszatalálhat az egészséges egyensúlyhoz.
-
Tibeti receptek svájci minőséggel
A tibeti receptekben rejlő lehetőségeket csak akkor lehet teljes mértékben kiaknázni, ha a termékek gyártása és ellenőrzése magas minőségi előírások szerint történik.
Az összes PADMA termék Svájcban, Wetzikonban kerül gyártásra, a gyógyszerkészítményekre vonatkozó, nemzetközileg elfogadott irányelvek szerint. A „Made in Switzerland” nem csak egy címke: a gyártó teljes mértékben elkötelezett a jól ismert svájci minőség iránt.
A PADMA termékek gondosan összekevert és kapszulába töltött szárított, valamint őrölt növényi részeket, ásványi anyagokat tartalmaznak. A növényeket természetes állapotban, extrahálás vagy egyéb kémiai folyamatok mellőzésével használják fel mindenféle adalékanyag nélkül (pl. tartósítószerek, aromák, ízfokozók vagy színezékek).
Az alapanyagok a világ különböző pontjairól származnak, a beszerzés során különös hangsúlyt kap a tisztaság, a minőség és a fenntarthatóság. A gyógynövények nagyrészt speciális termesztési projektekből származnak, ami megkönnyíti a minőségellenőrzést és állandó forrást biztosít. A PADMA-növények másik része ellenőrzött vadgyűjteményből származik.
A fenntartható és erőforrás-barát növénykompozíciók létrehozása érdekében egyes növényeket kifejezetten a PADMA-nak termesztenek, az Európai térség ökológiai irányelvei szerint.
A gyártás nemzetközileg elismert GMP irányelvek szerint történik. A rendszeres, hivatalos ellenőrzések garantálják a PADMA termékek minőségét és biztonságát.
Mielőtt a kész termék elhagyja a gyárat, akár 300 minőségi és tisztasági tesztnek vetik alá.
|